De beste CV-ketel van 2016

De beste CV-ketel van 20163 keer goud voor deze CV-ketels

In september 2016 heeft de Consumentenbond meerdere ketels getest. Bij het testen van ketels wordt onder andere gekeken naar het rendement van een ketel, hoe energiezuinig de ketel is, het comfort dat een ketel kan leveren en de prijs-kwaliteit verhouding. Bij comfort kunt u denken aan hoe snel de ketel het water kan opwarmen en hoeveel liter warm water er per minuut door een ketel geleverd kan worden. Hierbij zijn er drie ketels als beste ketels gecategoriseerd. Dit zijn de Remeha Tzerra M 28c Plus, de ATAG i36EC en de Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5. Al deze ketels hebben het cijfer van een 7,7 ontvangen.

De Remeha Tzerra M 28c Plus

Remeha Tzerra M 28c PlusDeze ketel heeft een vermogen van 24 kW en valt in de gaskeur klasse CW4. De ketel kan 13 liter warm water per minuut leveren. Het is, volgens de Consumentenbond, een uitstekende ketel voor een middelgrote woning waarbinnen een grotere behoefte aan warm water bestaat. U kunt daarbij denken aan een gezinswoning met een gezin van bijvoorbeeld 4 of 5 mensen. De ketel is zeer compact en is daarom makkelijk te plaatsen. Daarnaast werkt hij geruisloos en kan dus ook prima in de buurt van slaapkamers geplaats worden. De ketel bevat verder een energiezuinige modulerende pomp.

De ATAG i36EC

ATAG i36ECDe volgende ketel heeft een vermogen van 28,9 kW en valt in de gaskeur klasse CW5. De ATAG levert maar liefst 20,6 liter warm water per minuut. De ketel kan een rendement halen van 110%. Dit is mogelijk door een tweede warmtewisselaar waardoor deze ketel ideaal is bij het bezit van een stortdouche of regelmatig gebruik van warm water op twee punten tegelijkertijd. De warmtewisselaars zijn bestand tegen corrosie en slijtage en zullen dus niet snel kapot gaan. Dit maakt deze ketel erg duurzaam. De ketel is daarnaast compact en past daarmee in de meeste woningen. Deze ketel is zelfs in een keukenkastje te plaatsen. Ook deze ketel is zeer energiezuinig en levert dus van alle ketels het meeste warm water per minuut.

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5

Vaillant ecoTEC plus VHR 30-34/5-5De laatste ketel van het drietal heeft een vermogen van 30 kW en valt in dezelfde gaskeur klasse als de ATAG, namelijk CW5. De ketel kan 16,2 liter warm water per minuut leveren. De Consumentenbond beveelt deze ketel aan voor een grotere woning met een bovengemiddelde warm water behoefte. Deze ketel is dus ideaal voor grotere gezinnen. Bovendien is deze ketel zeer zuinig in het energieverbruik, waardoor er een flinke besparing optreedt in vergelijking met oudere modellen ketels. De ketel bevat een intelligente regeling waardoor hij zich aanpast aan hoe u uw huis stookt. Dit zorgt ervoor dat de ketel nog efficiënter kan werken, aangezien hij registreert wanneer de behoefte aan warm water het hoogst is.

Een CV-ketel bestellen

Heeft u een keuze gemaakt uit één van de drie beste CV-ketels van 2016? Dan is het tijd om de prijzen te vergelijken. De CV-ketel installateurs van CV-ketel Nu zijn u hierbij van dienst. Via CV-ketel Nu vergelijkt u snel en eenvoudig meerdere installateurs op prijs en kwaliteit. Dus wilt u de beste CV-ketel van 2016 bestellen? Vraag dan offertes aan op de website van CV-ketel Nu.